Проведення тренінгу з профілактики емоційного вигорання вчителів школи

Враховуючи прохання вчителів школи, 5.12.13 та 20.12.13року о 15.00 у школі психологом школи Осіяновою Тетяною Володимирівною було проведено тренінг з профілактики емоційного вигорання.

Метою тренінгу було: визначення чинників стресу, знайомство з методами боротьби зі стресовим станом, врівноваження емоційного фону учасників тренінгу, відпрацювання практичних навичок саморегуляції внутрішнього стану: розслаблення, переключення, сублімація, навичок позитивного самосприйняття.

Професія вчителя вимагає великої витримки і самовладання. Від багаточисленних інтенсивних контактів з іншими людьми педагог підтверджений великому нервово-психічному навантаженні, яке виявляється в емоційному виснаженні. Педагог знаходиться в ситуації крайньої емоційної напруги, що призводить до прогресуючого погіршення стану здоров’я. За даними НДІ медицини праці до неврозів схильні 60% вчителів. Педагоги сучасних освітніх установ потребують психологічної підтримки, в освоєнні прийомів зняття емоційної напруги. Це і є пріоритетною лінією в роботі шкільного психолога.

Оскільки не всі люди мають однаковий тип сприйняття і не всім допомагає лише один метод, у цьому тренінгу були використанні різні методи, що допомагають управляти власним психоемоційним станом, та розславитися: це релакційні вправи, практичні поради, сміхотерапія, арт-терапія, піскова терапія.

Вчителі з превеликим задоволенням приймали участь в усіх етапах тренінгу та були вдячні психологу за надані практичні поради.

/Files/images/gruden/osyanova_trenng/PC054342.JPG/Files/images/gruden/osyanova_trenng/PC054340.JPG

/Files/images/gruden/osyanova_trenng/PC054337.JPG

/Files/images/gruden/osyanova_trenng/PC054333.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 162

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 23 Квітня 2024

Фотогалерея